تاریخچه متالورژی - شرکت طراحی مهندسی پتک شیراز- فورج کار گرم
 
 
شرکت طراحی مهندسی پتک شیراز- فورج کار گرم
 
 
 
POTK.SHIRAZ@YAHOO.COM شرکت پتک شیراز با ربع قرن تجربه در زمینه فورج قطعات مختلف فلزی در خدمت شماست. بسیاری از قطعات فورج شده در این شرکت برای اولین بار در کشور ساخته شده اند. قطعات ساخته شده بیشتر در زمینه هوا فضا صنایع دفاعی ، نفت گاز و پتروشیمی ، سیمان ، برق و کشاورزی بوده است
»» تاریخچه متالورژی

d
حدود 6000 سال پیش زمانی که بشر فلز را شناخت متالورژی به عنوان یک هنر، پا به عرصه وجود گذاشت در آن زمان انسان به جدا کرن ذرات طلا از شن و ماسه بستر رودخانه ها، ذوب فلزات مختلف و شکل دادن آنها اولین گامها را به سوی عصر فلزات برداشت و سپس با تولید مفرغ ( برنز) و ساختن ابزاری مثل: خنجرها، سرنیزه ها و دهنه اسب از این ماده وارد عصر مفرغ شد وبالاخره با استخراج آهن و ورود به عصر آهن، تمدن بشری به پیشرفت قابل ملاحظه ای دست یافت. این رشته به عنوان یک رشته مستقل قدمتی حدود 70 سال دارد و در ایران نیز از حدود چهل ( 40 سال) قبل در دانشگاه های مهندسی ارائه می گردد. آنچه گفته شد تاریخچه متالورژی به عنوان یک هنر یا فن بود اما متالورژی به عنوان یک علم، دانش نسبتاً جوانی است که تنها صد سال از عمر آن می گذرد و با کشف روشهای جدید استخراج و تصفیه فلزات، شناسایی مشخصات ساختاری و فیزیکی مواد، فنون جدید شکل دادن و تولید فلزات متولد شده است

از نقطه نظر تاریخی ریخته گری را می توان به
چند دوره تقسیم نمود که در اینجا شرح مختصری را بیان میکنم:
1. دورهبرنز(مس و مفرغ): دوره برنز در خاور نزدیک و در حدود 3000 سال قبل از میلاد مسیح اغاز شد.
اولین اشیای کشف شده به صورت الیاژی از مس و ارسنیک (حدود4 درصد) بوده است.این الیاژ که مصرف عمومی داشت همزمان باخاور نزدیک در اروپا به خصوص انگلستان نیز مورد استفاده قرار گرفت.
موضوع مهم این دوره پی بردن به تاثیرقلع بر خواص مس است که باعث افزایش استحکام و سختی ان میشود.این موضوع هنوز در پردهابهام است زیرا نه سنگ معدن مس حاوی قلع بوده است و نه اینکه معادن مس و قلع نزدیک هم قرار دارند که الیاژ شدن انها به طور اتفاقی امکان پذیر باشد.

 

2. دورهاهن: پیدایش اهن به عنوان یک دوره به 2000 سال قبل از میلاد مسیح میرسد.نام اهن درزبان پهلوی به عنوان(الیسن)در المانی(ایزن)ودر انگلیسی(ایرن) نامیده شده است واحتمالا به هنگام ذوب مس به ان پی برده اند. درهرحال در حدود 1000 تا 1200 سال قبلاز میلاد اهن تقریبا ماده اصلی اغلب سلاحها و ابزارها را تشکیل می داد در حالی کهبرنز به منظور ساخت ظروف وگلدانها و اشیای تزئینی قرار می گرفت.
بدیهی استکه اهنهای به دست امده در این دوره را نمی توان به ریخته گری نسبت داد بلکه ایناهنها در اثر پتک کاری بر روی اهن اسفنجی به دست امده است.با توجه به نقطه ذوببالا( c1539) بدیهی است که ذوب مستقیم اهن تا قرن نونزدهم امکان نبوده ولی در اواسطدوره اهن بر اثر افزایش کربن و پایین امدن نقطه ذوب (در چدنها) قطعات ریخته گری نیزبه وجود امد.
نکته مهم دیگر کشف عملیات حرارتی بر روی اهن بود که از اهمیتخاصی برخوردار است.
در دوره اهن تحولات جدیدی در الیاژهای مس نیز به وجودامد و الیاژهای مختلفی از مس و قلع ساخته شد.
از عجایب این دوره ساخت مجسمهرود س است که در سال 290 قبل از میلاد ساخته شده و جزء عجایب هفت گانه محسوب میشود. این مجسمه 32 متری که از قطعات مختلف برنز ریخته گری شده و وزنی حدود 390 تن داشتطی زمین لرزه ای در دریای مدیترانه غرق شد.
3. دوره تاریک صنعتی: در سدههای سوم و جهارم بعد از میلاد تا قرن چهاردهم میلادی یک دوره رکود در صنایع و ازجمله ریخته گری به وجود امد. البته با توجه به حکومت کلیساها و تزئینات ان نظیرناقوس/
شمعدانی و ... روشهای جدیدی در ریخته گری ایجاد شد.( قالبگیری بافرمان )
4. دوره رنسانس صنعتی:این دوره از سال 1500 تا 1700 میلادی به طولانجامید.
در این دوره صنعت توپ ریزی بنا نهاده شد. در ابتدا لوله های توپاز برنز و سپس از چدن ساخته شد و در این رابطه دولت عثمانی نقش زیادی داشت. در ایندوره همچنین کوره ها از نظر دمش رونق یافت و برای مذاب از نگهدارنده استفاده شد. دوره رنسانس صنعتی را علاوه بر تکامل کوره ها و سیستمهای دمشی از نظر مواد اولیهباید اغاز استفاده از ماسه و روش ریخته گری در ماسه محسوب کرد.
ظهور چدن وفولاد به عنوان مواد اولیه در ساخت قطعات و لوازم دفاعی و خانگی و نیز استفاده ازالیاژهای متفاوت مس نظیر برنز و برنج و عناصر دیگر و همچنین استفاده از طلا در ساختزینت الات و قطعات تزئینی از مظاهر دیگر این دوره است.
در این دوره متالورژی به عنوان یک علم مستقل پیشرفت کرد نظریه ساختار بلوری فلزات و سایر موادتوسط ( هارسویکر ) فرانسوی اعلام شد. قرن هفدهم قرن دستیابی به ابزار جدیدی بهعنوان میکروسکوپ بود که تحولی جدیدر علم متالورژی ایجاد کرد.
5. دورهانقلاب صنعتی: یکی از تعاریف انقلاب صنعتی این است که حداقل 50 درصد از تولید هرماده از خانه یا کارگاه های کوچک به کارخانه منتقل شود.
مهمترین تحولات انقلاب صنعتی را میتوان ساخت اولین کوره هواده با سوخت کک در سال 1709 نامید وابراهام دارابی در سال 1777 اولین کوره بلند خود را برای ذوب و احیای سنگ معدن اهنبه کار انداخت.
علاوه بر نوع کوره/ روش دمیدن و استفاده از دمنده های بهترو اطلاع کافی از وجود واکنشهای گرمازا میان هوا و سوخت را باید از عوامل اصلی دیگردر تحول و تکامل ریخته گری محسوب کرد.
روشهای دمیدن که با استفاده از کیسههوا(فوتک)انجام می گرفت در این دوره جای خود را به دمنده هایی که با موتور بخارکارمی کردند داد.
همچنین زیمنس در سال 1846 از طریق ذوب چدن و اهن قراضه واستفاده از پودر زغال کک کوره های روباد ده را بوجود اورد.
استفاده از سربو روی در ریخته گری به صورت فلزاتی مستقل و نه فقط به عنوان عناصر الیاژی و به ویژه استفاده از روی برای ساخت ظروف در دوره انقلاب صنعتی معمول شد.
کشف نیکل درسال1751 واستفاده ان در سال1800 به عنوان عنصر الیاژی و نیز کشف و استفاده از دوفلز سبک و پر استحکام الومینیم و منیزیم از موارد بسیار مهم در این دوره به شمار میایند.
فرقی نمی کند که چاله ای باشی یارودخانه, زلال که باشی آسمان در توست.

 



نظرات و پیشنهادات شما()
نویسنده : » پتک شیراز ( یکشنبه 89/8/23 :: ساعت 9:35 صبح )

»» لیست کل مطالب این وبلاگ

استخدام
سایت جدید ما افتتاح شد
یاداشت
آشنایی با فلزات غیر اهنی ( شماره 1)
شرکت پتک شیراز
دانلود استاندارد های ASTM
اطلاعاتی در خصوص انواع فولاد ها
دعوت به همکاری
یاداشت نویسنده
مقاله ای جالب به زبان لاتین
[عناوین آرشیوشده]
 

اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً


» شرکت پتک شیراز «


» خوش امدید «
سایت جدید شرکت پتک شیراز
زمان را از دست ندهید
» امروز «

>> بازدید امروز: 4
>> بازدید دیروز: 8
>> مجموع بازدیدها: 90083

» مدیر عامل «

مهندس سید احمد قرشی نژاد

» مرکز تحقیق و توسعه برتر 88 و 87

» پرس 1600 تن «

» تلفن های تماس «
» 4222191-0712«
» 4227199-0712«


» پیوندهای روزانه «

دفتر مقام معظم رهبری [7]
دفتر ریاست جمهوری
تجهیزات شرکت پتک شیراز [16]
آشنایی با فورج در کشور استرالیا [15]
انجمن مدیران صنایع فارس [4]
مقاله لاتین در مورد قالبهای فورج [6]
کارگروه تحولات اقتصادی [1]
معرفی استان فارس [8]
نمایشگاهها و همایش ها [2]
مقالات و تحقیقات صنعتی [6]
وزارت صنایع و معادن [7]
[آرشیو(11)]

» کلمات کلیدی «
شرکت پتک شیراز[8] . فورج[8] . فورجینگ[6] . کارخانجات فورج[5] . چکش اهنگری[5] . بزرگترین پرس فورج[5] . سید احمد قرشی نژاد[5] . آهنگری گرم[5] . آزمایشگاه متالورژی[5] . ‍‍‍پرس 1600 تن[5] . فورج کاران[5] . کوانتومتری[5] . واحد تحقیق و توسعه برتر[5] . کوره[5] . پتک[3] . پتک شیراز[2] . جرثقیل[2] . سخت کاری[2] . عکس[2] . عماد[2] . forging[2] . process[2] . وینچ[2] . آهنگری[2] . وینچ دستی . واحد تحقیق و توسعه پتک شیراز . کوپا . کوره القائی . گداخته . متالورژی . مزایای فورج . مزایای کوره . مس . مقالات فورج . مهندسی صنایع . مهندسی مکانیک . مهندسی مواد . موزیک . میکرو آلیاژی . نرم افزار . What is hot . What is hot forging . آزمایشگاه . 2004 . Alloys . Aluminum . ASTM . Block . Chain Block . Effect . Hot Forging . of Aging . on Formability . Open Die . POTK . POTK SHIRAZ . potk.shiraz@yahoo.com . تاثیر عناصر . تاریخچه متالورژی . تخلیه الکتریکی . تیتانیوم . آزمون . آنیل . آنیلینگ . ادرس الکترونیکی . اسپارک . استحکام در فورج . استخدام . انواع فولاد ها . اهنگری باز . اولین بار . ایران . ایمیل . برگشت دادن . عماد هاشمیان . عملیات حرارتی . فلزات غیر اهنی . شرکت پتک شیراز اولین تولید کننده جرثقیل دستی . طراحی مهندسی . طراحی مهندسی پتک شیراز . کربن . کربن دهی . کلیپ های تصویری . فولاد . فولاد آلیاژی . فولادها . قالب باز . قالبسازی . سختی . سختی سنجی . شبیه سازی . جرقه . چکش . چکش بادی . چکش کاری . دانلود . دانلود استاندارد های . دانلود نرم افزار . دعوت به همکاری . دینامیک . راکول . رایگان . روش EDM . روش شکل دهی فلزات . سازه . سازه فضایی . سایت جدید شرکت پتک شیراز .
» آرشیو مطالب «
اطلاعاتی در مورد فورج و قالبها
شهریور 89
مهر 89
آبان 89

» موضوعات وبلاگ«

افراد آنلاین در کل جهان
» *** «
« ارسال برای دوستان »
نام شما :
ایمیل شما :
نام دوست شما:
ایمیل دوست شما:

دوستانتون فراموش نشه

مدیریت سایت : هاشمیان *** لطفا با نظرات خود ما را در بهبود این سایت یاری فرمائید 09171396251

تصویر روز

پارسی تولز

تصویری زیبا از کشور دوست داشتنی ایران